Съставки

Coco-Glucoside

Коко-глюкозид 

Сърфактант, получен при реакция на глюкоза със съставки получени от кокос; пенител.

Оценка в Skindeep1 (ограничени данни)

Допълнителна информация

Coco-Glucoside е естествен, не-йонен, сърфактант. Подобно на  Decyl Glucoside  е изключително мек, един от най-нежните почистващи агенти, което го прави идеален за всички почистващи и пенещи се продукти, особено за тези, насочени към реактивна или чувствителна кожа. Не изсушава кожата, идеален избор за съставка на продукти за лична хигиена.  Сходен е с други Alkyl Polyglucoside-сърфактанти (Caprylyl/Capryl Glucoside (c8-10), Coco Glucoside (c8-16), и Lauryl Glucoside (c12-16)), като всички са комбинация от глюкозиди и избрани мастни алкохоли.

Coco-Glucoside произвежда богата пяна в почти всички случаи/комбинации (например твърда или хладка вода). Дава задоволително количество пяна, сравнимо с това, получено при използването на конвенционални анионни сърфактанти. Допълнително, получената пяна е фина, но достатъчно стабилна, което е  предимство при формулирането на пяни за вана и душ-гелове.

В контраст, на допир пяната не може да се сравни с тази, получена от анионни сърфактанти. По тази причина е препоръчително Коко-глюкозидът да бъде комбиниран с Кокоамидопропил Бетаин или Пенлива Соя за да се подобри стабилността на пяната. И още, благодарение на широкия спектър съвместимост, Коко-Глюкозид  може да бъде комбиниран с всички типове сърфактанти без намаляване на обема или стабилността на пяната.

Използван като допълнителен сърфактант, Коко-Глюкозид може да намали общата необходимост от други пенители без да изменя тяхното действие, почистваща ефикасност, обем на пенливост, сгъстяване, които се запазват, а се подобрява деликатността на окончателната формулация.

Източник