Ревюта, Уреди

Yumii уред за кисело мляко – без варене и без електричество

Като дете помня как баба затопляше млякото до “точната” температура, слагаше лъжица кисело мляко от специалното бурканче със закваска в хладилника, а после го завиваше в покривки, одеала и ни казваше да стоим далеч от него за да се подкваси. Признавам, че никога не съм повтаряла “упражнението”, защото ми се струва, че има много променливи, от които да зависи крайния резултат. Затова, когато ми предложиха да тествам Yumii уред за кисело мляко  – се съгласих с повече от голямо любопитство и нетърпение да видя процеса и крайния резултат без използване на електричество, без варене или подгряване на млякото, и без необходимост от завиване и следене.

 

Yummi уред за кисело мляко

Пакетът, който получих, съдържа:

Yumii уред за кисело мляко – представлява голям съд от типа на термос, в който водата се налива в долната част, а в горната се поставя съда с млякото. Няма опасност от пресичане или прегряване на млякото, тъй като топлината равномерно се разпределя по него.

Yummi уред за кисело мляко

Yummi уред за кисело мляко

Еднолитров контейнер за мляко – пластмасов (без съдържание на бисфенол А, с плътно затваряща се капачка) – един се съдържа в самия уред за кисело мляко, а вторият може да закупите отделно

Yummi уред за кисело мляко

Опаковка със закваска – съдържа 10 пакетчета закваска за кисело мляко с   над 100 милиона жизненоважни лиофилизирани клетки от Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус. Без ГМО, без нишесте!

Тензух – за цедено или кремообразно кисело мляко

Yummi уред за кисело мляко

Изненадах се колко лесен за употреба е уреда. Разказвала съм Ви за това, че според мен кефир се приготвя много по-лесно от кисело мляко, защото използвате студено мляко, в което слагате гъбата и после просто изчаквате 12-48 часа, в зависимост от температурата.

Употреба

Е, кефирът вече си има съперник по леснота на приготвяне. Всичко, което е необходимо за да подквасите млякото е

 • уредът,
 • студено прясно мляко (от хладилника),
 • закваска и
 • вряла вода.

Yummi Уред за кисело мляко

Стъпки:

 1. Предварително измийте еднолитровия контейнер и внимателно подсушете.
 2. Налейте около 100мл. студено прясно мляко, добавете пакетчето закваска и старателно разбъркайте за да се разтвори напълно.
 3. Долейте със студено прясно мляко и затворете контейнера.
 4. В основния уред налейте вряла вода през отвора на поставката, докато достигне горната му част.
 5. Поставете контейнера с мляко в уреда, допълнете с още вряла вода, така че водата да обгърне контейнера, и затворете. (Ако случайно пропуснете тази стъпка при подготовката млякото става не толкова гъсто).
 6. Изчакайте около 6-12 часа.
 7. Преместете в хладилник за около 5-6 часа.
 8. Готово.

Yummi уред за кисело мляко

Yummi уред за кисело мляко

Yummi уред за кисело мляко

Така изглежда първият ми опит с приготвяне на кисело мляко и смея да кажа, че съм впечатлена от леснотата на използване, а реакцията на съпруга ми беше

“Уааааау, толкова е нежно и меко. Ако така квасиш мляко, никога повече не искам да купуваме готово. Несравнимо е!”  

Yumii уред за кисело мляко накратко

 • Цена: Основният уред е 29,99лв (с включен еднолитров контейнер)
 • Особености: без бисфенол А, произведен в България
 • Бих ли препоръчала: със сигурност. Мисля, че е отличен подарък за тези, които често подквасват мляко (обмислям такъв за баба и леля), както и за всеки, който иска да знае, какво съдържа киселото му мляко
 • Къде да закупите: вижте ТУК и ТУК

 

*Каната за загряване на вода, показана тук, е изчерпана, но това е същият модел на друга марка.

 

Надявам се информацията да Ви е интересна и полезна.

 

Поздрави и усмивки,