Без SLS/SLES/AMS, Продукти, Ревюта

CIEN BABY Head to toe Baby Wash – измиващ гел за коса и тяло

Започнах да избягвам SLS/SLES по време на  първата бременност и после в периода на кърменето, тъй като не исках в кръвта ми да има вредни химически вещества. Освен незабележимите с просто око ползи, веднага забелязах и положителните ефекти върху кожата като изчезване на сърбеж, раздразнения и сухота на кожата. За щастие все повече производители започват да предлагат продукти с по-нежни и безопасни пенители и един такъв, леснодостъпен душ-гел е CIEN BABY Head to toe , предлаган в Lidl.

CIEN BABY Head to toe

За измиване на нежната бебешка кожа отново използвам продукти без SLS/SLES/AMS и дълго време бях доволна от Babylove  измивен гел “От глава до пети” (Около 4.50-5лв за 500мл). Деликатен към кожата, с лек, почти незабележим аромат, подходящ за цялото семейство (но само като душ-гел, защото използван за коса я изсушава и заплита).

DM Babylove измиащ душ гел

Преди няколко месеца видях, че LIDL са пуснали нова серия Cien Baby, и както с всичко ново (и не само ново), веднага се поинтересувах от

състава:

Съставка Безопасност
Aqua 1
Lauryl Glucoside 1
Cocamidopropyl Betaine 4
Sodium Cocoyl Glutamate 1
Panthenol, Hydrolyzed Wheat Protein 1
Chamomilla Recutita Flower Extract 1
Sodium Citrate 1
Glycerin 2
Glyceryl Oleate 1
Coco-Glucoside 1
Sodium Coco-Glucoside Tartrate 1
Citric Acid 2
Sodium Levulinate 1
Parfum  14
p-Anisic Acid 1
Levulinic Acid 1
Sodium Hydroxide 3

Няма съставки, които да избягвам към момента, затова му дадох шанс и се оказа чудесен избор.

CIEN BABY Head to toe измиващ гел е прозрачен гел с лек и деликатен аромат (който според мен прилича на компот от кайсии). Пени се достатъчно добре, не предизвиква раздразнение или сърбеж нито  на моята кожа, чувствителна към натриев ларурил/лаурет сулфат, нито на кожата на децата. При измиване не премива тялото до скърцане, а оставя един лек, леко “лигав” филм (ако не сте свикнали, имате чувство, че не сте измили добре продукта).

Използваме вече втора опаковка и мога да препоръчам с чисто сърце като бюджетен и отличен вариант за измивен продукт без SLS. Цената му е около 7лв. за 500мл, много икономичен и със сигурност ще купуваме отново.

 

Надявам се информацията да Ви е полезна.

 

Поздрави и усмивки,

Зорница