Без SLS/SLES/AMS, Продукти, Ревюта

Шампоан Balea Ultra Sensitive – находка за чувствителен скалп

Имам изключително чувствителен скалп, който реагира почти на всичко със сърбеж и усилено лющене. С времето установих, че реагирам бурно на SLS/SLES и от години се старая да го избягвам. Първата опаковка на шампоан, който е с пенител Ammonium Laureth Sulfate не беше се отразила негативно на скалпа ми, но втората и третата, уви, дадоха резултат в ужасен сърбеж и лющене. Дори и това, което обикновено ми помага – масло от чаено дърво – не даде резултат и преди няколко седмици отидох в DM с мисия да намеря нов продукт и шампоан Balea Ultra Sensitive  е моята находка за чувствителен скалп в последните месеци (и години).

Известно време използвах Alverde Sensitive, но после промениха “формулата” му и вече не ми допада. Спомних си, че някой ми беше препоръчал шампоан Balea Ultra Sensitive в коментарите под някое от видеата ми и след бърз поглед върху съставките (виж по-долу), реших да му дам шанс.

Използвала съм вече повече от половин опаковка и съм очарована.

Изключително мек, нежен и хидратиращ шампоан, който прави косата бляскава, мека, лесна за разресване, а на скалпа дава лекота. Точно това усещам, откакто го използвам – лекота. Вече не се чеша постоянно, нямам люспи, не е необходимо да мия косата си през ден.

BALEA Ultra Sensitive

Няма аромат, безцветен и средно гъст е, перфектният избор на пенители дава стабилна и обемна пяна, измива чудесно, а не бих могла да искам по-изчистен и безопасен състав:

Съставка Рейтинг
Aqua 1
Coco-Glucoside (виж на български) 1
Glycerin 2
Sodium Coco-Sulfate 1
Sodium Cocoamphoacetate 1
Citric Acid 2
Panthenol 1
Glyceryl Oleate 1
Caprylyl Glycol 1
Sodium Chloride 1
Ethylhexylglycerin 1
Niacinamide 1
Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride 1
Decylene Glycol 1
Tocopherol 1
Hydrogenated Palm Glycerides Citrate 1
Lecithin 1
Ascorbyl Palmitate 1

Средна оценка: 1,11*

Източник: COSDNA / SKINDEEP

Без парфюми, парабени и оцветители.

Шампоан Balea Med Ultra Sensitive

Още след първата употреба на шампоан Balea Ultra Sensitive усетих ефекта и върху скалпа, и върху косата си –  скалпът е успокоен, а косата изглежда като след упореба да професионална козметика. Тук, обаче, трябва да отбележа, че тъй като третата по ред (и относително количество) съставка е глицерин, който е силно хидратираш, след шампоана трябва да се използва задължително хидратираща маска или балсам (а не протеинови).

Бих купувала отново и отново и бих препоръчала с две ръце. 

Надявам се информацията да Ви е полезна и ще се радвам да споделите своите впечатления, ако решите да тествате продукта.

 

Забележка: Продуктът съм закупила сама. Можете да намерите в дрогерии ДМ (Балеа е тяхна собствена марка). Цена около 3 лв.