Без SLS/SLES/AMS, Продукти, Ревюта

BIO G – течен сапун, детски шампоан, препарат за съдове

Преди няколко седмици в месечната кутия на Goodbox бяха включени две мострички на шампоан BIO G, който реших да тествам пред камера в доста неудобно време, когато нямахме вода и тестът ми не беше никак благонадежден. Във видеото търсех какви са пенителите (нещо, което винаги правя в първия си поглед към етикета на измиващ продукт, защото старателно избягвам натриев лаурил/лаурет сулфат и амониев лаурил сулфат, към които имам силна чувствителност), но за съжаление не успях да разбера какви са и си оставих за задачка да проуча по-късно.

Няколко дни след това получих имейл от компанията, която се извинява за печатната грешка (пенителят е алантоин от сапунария (сапунени ядки)), увери ме, че пропускът ще бъде поправен и любезно искта да ми предостави техни продукти за тест и мнение. Тъй като впечатленията ми от малките мострички бяха отлични, с радост се съгласих и ето мнението м и след няколко седмици употреба на два от изпратените ми три продукта:

Течен сапун със сребърна вода

Великолепен течен сапун, който измива отлично, оставя ръцете хидратирани, гладки и изглеждат дори “по детски” млади. Толкова е хубав, че си след като още веднъж разгледах съставките да го използвам и за измиване на лице и завидно добре се справи дори с трудна за сваляне спирала.

BIO G течен сапун със сребърна вода

Ароматът е нежен, ненатрапчив, напомня на плодова дъвка.

Количество: 300мл. с удобна помпа-дозатор

Препоръчителна цена: 10-11лв за 300мл и около 20лв за 1000мл. пълнител

 

Бебешки шампоан за коса и тяло

Опаковката е с интересна капачка, която се отваря при натиск отпред и не не необходимо да чупите нокти и защипвате пръсти, както се случва понякога.

В съставките няма нищо, което избягваме; не съдържа SLS/SLES/ALS и други сулфати, без феноксиетанол, DEA и др.

На последния ред виждаме и техническата/правописна грешка – изписано е само “ALANTOINE”, но на български език по-горе е правилното “растителен алантоин от сапунария“.

Ароматът е превъзходен – мирише ми като изкъпано бебе или също така на специфичния аромат на класически крем Здраве, може би.

Консистенцията е прозрачна и с “точна” гъстота – нито твърде гъста и гелообразна, нито твърде рядка.

Пени се добре и измива също толкова добре, без косата да е скърцаща от премиване още под душа. Веднага след изплакване дори се замислих дали имам нужда от балсам, защото косата ми не се заплете и остана мека и подредена.

Съдържа различни масла, които да подхранят косата, но за моя скалп шампоанът е леко изсушаващ (без обаче да предизвиква сърбеж и лющене).

Опаковка: 200мл.

Препоръчителна цена: около 15лв.

 

Препарат за измиване на бебешки съдове

Остатъците от измиващ препарат могат да предизвикат раздразнения и не само стомашно-чревни проблеми, но дори и неврологични при натрупване (не разбирам културите, които само “топват” мръсните съдове в мивка с вода и препарат и после ги подсушават, без да изплакват, но е особено опасно за тях).

Пенителите са коко-глюкозиди, които се получават при реакция на кокосова мазнина и глюкоза. Допълнително съдържа черен бъз, палмово масло, екстракти от нар, хмел, мандарина, лимон и лайка. Отново четейки състава виждам, че би бил и чудесен шампоан (все още не съм тествала, може да има интересен резултат).

Ароматът е флорален и приятен, а “текстурата” нито твърде течна, нито твърде гъста – идентична с тази на течния сапун.

Измива добре, като при изплакване не започва да скърца веднага, но при изсъхване не оставя мазни следи или други от неизмита храна. Не изсушава ръцете.

Засега сме използвали само няколо пъти и ще споделя пълни впечатления в “Празни опаковки” в канала AGLEU mama.

Опаковка: 500мл.

Препоръчителна цена: около 12 лв.

Къде да намерите продуктите на BIO G?

В Хиполенд, аптеки Марви, както и други аптеки, включително онлайн.

Бих ли препоръчала?

С две ръце препоръчвам течния сапун, който е с най-изгодна цена, ако закупите голям пълнител (така 300мл. ще Ви струват 6лв) – може да се използва не само за измиване на ръце, но и като душ-гел и дори, както изпробвах – за измиване на лице. Шампоанът е превъзходен и продължаваме да използваме с голямо удоволствие (освен децата, и аз и съпруга ми сме доволни, той е особено впечатлен от измиването и аромата). За препарата за измиване на съдове, както споменах, ще споделя мнение по-късно.

Надявам се информацията да Ви е полезна.

 

Поздрави и усмивки,

Зорница

 

Забележка: Продуктите на BIO G са ми предоставени като PR мостри. Впечатленията и мнението са лично мои.