Ревюта, Уреди

Ултразвукова шпатула за лице – как работи?

Ултразвукова шпатула за почистване на лице – подобна на тези, които използват в козметичните салони за дълбоко почистване на порите, но за домашна употреба – какво представлява, как се използва и заслужава ли си инвестицията?

Уредът закупих преди няколко месеца от АлиЕкспрес, а днес ще разгледаме как се използва и заслужава ли си инвестицията.

ултразвукова шпатула за лице

Какво е ултразвукова шпатула за лице и как работи?

Шпатулата е малко устройство, което използва микро-вибрации за да отдели мъртвите клетки, себума и замърсяванията от кожата и да ги отстрани по деликатен начин. 

Това представлява физическа ексфолация (за сравнение с химическата, която е с алфа-хидрокси и бета-хидрокси киселини), но е по-добра от ексфолацията с микрогранули или смлени ядки, тъй като работи не само на повърхността, но и в дълбочината на порите, благодарение на микро-вибрациите.  

 • В козметичните салони се използва преди ръчна екстракция на комедони или като самостоятелна процедура, която оставя кожата ексфолирана и сияйна, а някои модели, като този тук, имат допълнителни функции отвъд почистването – като овлажняване и тонизиране или, както посочват тук – лифтинг.
 • В режим на овлажняване, уредът използва йонофореза – метод за прилагане на лек електрически ток и микровибрации за да помогне за по-доброто усвояване на продукта. Използвайте с любимия си овлажняващ крем за да увеличите ефекта му и да постигнете по-добра хидратация на кожата.
 • В режим на тонизиране или лифтинг, устройството използва леки пулсации за да подобри циркулацията на кръв, да стегне мускулите на лицето и да придаде стегнат и загладен вид на кожата.  

Как се използва?

 • За да може ултразвуковата шпатула за почистване да бъде ефективна, трябва да се използва на влажна кожа – дали след парна баня или след почистване на грима или измиване на лицето. 
 • Докато кожата е още влажна, включете шпатулата в режим на почистване, поставете я върху кожата под ъгъл и движете бавно. Можете да видите как себум и замърсявания от порите се натрупват върху ръба на шпатулата. 

 • В режим на овлажняване, нанесете крема си на почистена кожа и поставете шпатулата в обратната на почистване позиция, така, че металната част под ъгъл да докосва кожата. 
 • За лифтинг използвайте същата позиция като за овлажняване – с крем, термална или флорална вода. 

Ефективна ли е?

Да, ефективна е за почистване. Аз имам големи пори, които лесно се запълват със себум и се запушват дори след няколко употреби на неправилен продукт. Също така имам повече от 4 години опит с алфа-хидрокси и бета-хидрокси киселини и въпреки това този малък уред успя да ме впечатли.  

За ефект на овлажняване и лифтинг смятам, че трябва да се използва по-дълго време за да има видим ефект. 

ултразвукова шпатула за лице

Ревю на AliExpress шпатула за дълбоко почистване на пори

Това е търговецът, от който закупих шпатулата си преди време. Времето за доставка беше около 2 месеца. 

 • Пристигна в пощенския клон, без кутия, само опакован с фолио с балончета. Допълнително имаше кратки инструкции за употреба и USB кабел за зареждане. 

 • Ако за вас е важно уредът да има кутия, или бихте искали да направите подарък, други търговци предлагат такива шпатули прилежно опаковани – разгледайте внимателно ревютата на продуктите и специално тези със снимка.  

Марката е “CKEYiN”  но тя е абсолютно произволна – други “марки” в АлиЕкспрес и Амазон изглеждат по същия начин. 

 • Тялото на уреда е произведено от качествена, устойчива, твърда гланцова пластмаса, с качествена метална пластина.  Капачката се затваря плътно и като цяло устройството е стабилно и с отлична изработка.  
 • Както казахме, шпатулата е метална, вероятно от неръждаема стомана, изключително гладка, със заоблени краища на острието, за да не се нараните. 

 • Този модел ултразвукова шпатула за лице има един тъч-бутон с който включвате и изключвате устройството и сменяте режимите на работа. 
 • Когато е включен, бутонът светва в синьо за да покаже избраният режим, който се променя с едно леко докосване, а в горната част, до металната пластина също има синьо осветление. 

Заслужава ли си?

Краткият отговор е ДА.

Уредът е изключително приятен на допир и работи отлично. Като цяло съм доволна от покупката си и единственото неудобство е това, че бутонът е твърде чувствителен и случайно сменям режимите по време на работа, затова трябва да внимавам как държа уреда. 

Можете да удължите ефекта на почистване при козметик и така да имате сияйна кожа с чисти пори за по-дълго време. 

Недостатъците са при самия модел – тъч бутоните са твърде чувствително и програмата се променя от самосебе си по време на употреба. Но за достъпната си цена и въпреки, че не е известна марка, това е един отличен уред за поддръжка на кожата.

Може ли да замести напълно посещението при козметик?

По-скоро не, но зависи от типа кожа и останалата грижа за кожата. 

Видео-ревю

Още от AGLEU: