Лице, Продукти, Ревюта

Серум за лице Гала

Серум за лице Гала Сикретс се предлага в две разновидности – стандартен и вариант за чувствителна кожа. Получих преди повече от година като PR пратка, използвам месеци наред и е време да дам впечатленията си. 

серум за лице гала

По описание: 

Серум за лице Гала – ANTI-AGE SERUM GALA SECRETS

Активни съставки:

MATRIXYL® synthe’6™

Иновативна патентована съставка, чието действие е подобно на ефекта от инжектирането на колаген и хиалуронова киселина.Матрикин-миметичен пептид, който доказано стимулира синтеза на 6-те основни структурни части на кожата: 

 • HSP47 (+123% – ин витро тест), 
 • Колаген тип 1 (+111% – ин витро тест ), 
 • Колаген тип 3 (+104% – ин витро тест), 
 • Колаген тип 4 (+42% – ин витро тест); 
 • Фибронектин (+59% – ин витро тест), 
 • Хиалуронова киселина (+174% – ин витро тест), 
 • Ламинини (+75 – ин витро тест). 

Така, по естествен начин, значително намаляваме големината и дълбочината на бръчките. Клиничните изследвания (ин виво) за оценка на гладкостта и запълнеността на бръчки във вид на линии по челото и такива от типа „пачи крак” показват: 

 • 31% намаляване на обема и 16,3% намаляване на дълбочината при бръчки във вид на линии по челото; 
 • 21% намаляване на дължината и 15% намаляване на дълбочината при бръчките тип “пачи крак”. 

Тези забележителни резултати се наблюдават само след 2 месеца употреба.

Колаген COLLAGENA

Хидролизат с 99,5% чистота, произведен по български патент с точно определена молекулна маса. Забележителните му предимства са: 

  • Въздействието в дълбочина на молекулярно ниво, което е гаранция за ефективно противопоставяне на стареенето на кожата; 
  • Еднаквите и хомогенни по размер колагенови фрагменти се усвояват много бързо и не натоварват кожата, принуждавайки я да извършва определена работа и да се изморява; 
  • Силно хигроскопичен, което означава, че предава на кожата необходимата влага;
  • Много висока чистота – 99,5%. Тоест, не обременява кожата с никакви странични вещества, които биха я раздразнили.

Хиалуронова киселина

Гладкостта и дълбоката хидратация на нашата кожа зависи основно от наличието на хиалуроновата киселина, заради способността й да играе ролята на свръзка между големи количества водни молекули. В това си качество тя остава ненадмината! Изумително е, че може да свърже количество вода, представляващо от 1000 до 4000-кратна стойност на собственото й тегло. Безценните й свойства съвсем не се изчерпват дотук. Хиалуроновата киселина участва в тъканната репарация (възстановяването структурата на тъканите), протичащата на ниво дерма. Понижението на хиалуроновата киселина в областта на дермалните клетки категорично стимулира дегенеративните процеси.

BeautyfeyeR ™ 

Натурален комплекс, който заздравява протеиновата структура на кожата. Укрепва и предпазва дермата, като консолидира крехката микроваскуларна мрежа. В резултат кожата се храни и обогатява с кислород по-добре. Стимулира детоксикацията на кожата и извеждането на гликотоксините (обикновено натрупани в резултат на стрес и безсъние), които значително пречат на естествените регенеративни процеси и са главни “виновници” за повяхване на тена. Удивителни са резултатите за многократно повишаване на еластичността на кожата и повдигане на горния клепач и редуциране на бръчките тип “пачи крак” при третиране на околоочната зона с BeautifeyeR.

Стволови клетки от Еделвайс

Цветето е развило способността да оцелява при сурови климатични условия, включително големи температурни амплитуди и повишена ултравиолетова радиация. В неговите стволови клетки (наричани още “умни клетки”) се съдържа комбинация от вещества, която го прави издръжливо при неблагоприятните влияния на околната среда и подпомага регенерирането му. Попадайки в кожата ни, те започват да й “придават” своите свойства и сили.Регенерацията се подобрява, кожата става по-устойчива на вредни външни влияния, придобива блясък и сияние. И не на последно място – стволовите клетки от Еделвайс са една от малкото съставки, които действително забавят колагеназата (разпадането на колагена).

БИО Розова вода

Съдържа антиоксиданти и витамини, които забавят стареенето и същевременно тонизират и подхранват кожата. Има антибактериални и успокояващи свойства. Подобрява кръвообращението и клетъчното хранене, изравнява тена, поддържа водния баланс и придава на кожата изключителна мекота.

Витамин С

Много ценен за кожата заради способността си да неутрализира свободните радикали (които са едни от основните “виновници” за стареенето й). Катализира процесите при синтеза на колаген, а това помага на кожата да бъде по-еластична и да изглежда млада за много по-дълго време. Безспорни са качествата му за озаряване и освежаване на тена. Особено добре въздейства и срещу подпухване, хиперпигментация и възпаления.

серум за лице гала

СЪСТАВ: 

СъставКомедогенен индекс
Безопасност
Aqua1
Glycerin02
Rosa damascena1
Hydroxypropyl Cyclodextrin1
Leontopodium Alpinum Meristem Cell Culture1
Xanthan Gum1
Albizia Julibrissin Bark Extract1
Darutoside1
Carbomer01
Sodium Hydroxide3
Phenethyl alcohol1
Caprylyl Glycol1
Collagen amino acids1
Sodium Hyaluronate01
Ascorbic Acid01
EDTA2

Напълно изчистен и “зелен”.

серум за лице галаВпечатления:

 • Опаковка: Качествена стъклена опаковка от матово стъкло с удобна помпа-дозатор
 • Аромат: лек флорален аромат – би трябвало да е на розова вода, но на мен ми мирише на момина сълза
 • Консистенция: лека, гелообразна консистенция – ако и преди сте използвали чиста хиалуронова киселина, силно прилича на нея
 • Усещане върху кожата: попива бързо без да оставя мазен филм или опъване. В повечето случаи използвах самостоятелно, без допълнителен крем.
 • Ефект върху кожата: успокояващ и освежаващ – лицето изглежда по-отпочинало. Като ефект ми напомня Matricium на Bioderma. Аз, лично, обаче не бих  могла да спекулирам за анти-ейдж или противобръчковия ефект, защото нямам много и дълбоки бръчки, а и защото приемам и колаген вътрешно, макар и не редовно.

Каква е разликата между двата варианта Серум за лице Гала?

За мен е огромна. Серумът за чувствителна кожа е с намалена концентрация на активните вещества за да се намали и шансът за алергична реакция, както и да направи серума подходящ за много млада кожа. Но при мен, жена на 34 години, серумът за чувствителна кожа не дава абсолютно никакъв ефект. Това е и причината да не съм довършила опаковката. По народному – “с него и без него”.

Цена: 119лв за стандартния серум /82.60лв за серума за чувствителна кожа

Това е, може би, най-обсъжданият аспект на серума за лице на Гала – цената. И истината е, че продуктът не е масово достъпен за средностатистическия потребител. Но другата страна на същата монета е, че когато се влагат скъпи съставки, това неизменно се отразява и на цената на крайния продукт. 

Още от AGLEU: