Лице, Продукти, Ревюта

Серум за лице Гала

Серум за лице Гала Сикретс се предлага в две разновидности – стандартен и вариант за чувствителна кожа. Получих преди повече от година като PR пратка, използвам месеци наред и е време да дам впечатленията си. 

серум за лице гала

По описание: 

Серум за лице Гала – ANTI-AGE SERUM GALA SECRETS

Активни съставки:

MATRIXYL® synthe’6™

Иновативна патентована съставка, чието действие е подобно на ефекта от инжектирането на колаген и хиалуронова киселина.Матрикин-миметичен пептид, който доказано стимулира синтеза на 6-те основни структурни части на кожата: 

 • HSP47 (+123% – ин витро тест), 
 • Колаген тип 1 (+111% – ин витро тест ), 
 • Колаген тип 3 (+104% – ин витро тест), 
 • Колаген тип 4 (+42% – ин витро тест); 
 • Фибронектин (+59% – ин витро тест), 
 • Хиалуронова киселина (+174% – ин витро тест), 
 • Ламинини (+75 – ин витро тест). 

Така, по естествен начин, значително намаляваме големината и дълбочината на бръчките. Клиничните изследвания (ин виво) за оценка на гладкостта и запълнеността на бръчки във вид на линии по челото и такива от типа „пачи крак” показват: 

 • 31% намаляване на обема и 16,3% намаляване на дълбочината при бръчки във вид на линии по челото; 
 • 21% намаляване на дължината и 15% намаляване на дълбочината при бръчките тип “пачи крак”. 

Тези забележителни резултати се наблюдават само след 2 месеца употреба.

Колаген COLLAGENA

Хидролизат с 99,5% чистота, произведен по български патент с точно определена молекулна маса. Забележителните му предимства са: 

  • Въздействието в дълбочина на молекулярно ниво, което е гаранция за ефективно противопоставяне на стареенето на кожата; 
  • Еднаквите и хомогенни по размер колагенови фрагменти се усвояват много бързо и не натоварват кожата, принуждавайки я да извършва определена работа и да се изморява; 
  • Силно хигроскопичен, което означава, че предава на кожата необходимата влага;
  • Много висока чистота – 99,5%. Тоест, не обременява кожата с никакви странични вещества, които биха я раздразнили.

Хиалуронова киселина

Гладкостта и дълбоката хидратация на нашата кожа зависи основно от наличието на хиалуроновата киселина, заради способността й да играе ролята на свръзка между големи количества водни молекули. В това си качество тя остава ненадмината! Изумително е, че може да свърже количество вода, представляващо от 1000 до 4000-кратна стойност на собственото й тегло. Безценните й свойства съвсем не се изчерпват дотук. Хиалуроновата киселина участва в тъканната репарация (възстановяването структурата на тъканите), протичащата на ниво дерма. Понижението на хиалуроновата киселина в областта на дермалните клетки категорично стимулира дегенеративните процеси.

BeautyfeyeR ™ 

Натурален комплекс, който заздравява протеиновата структура на кожата. Укрепва и предпазва дермата, като консолидира крехката микроваскуларна мрежа. В резултат кожата се храни и обогатява с кислород по-добре. Стимулира детоксикацията на кожата и извеждането на гликотоксините (обикновено натрупани в резултат на стрес и безсъние), които значително пречат на естествените регенеративни процеси и са главни “виновници” за повяхване на тена. Удивителни са резултатите за многократно повишаване на еластичността на кожата и повдигане на горния клепач и редуциране на бръчките тип “пачи крак” при третиране на околоочната зона с BeautifeyeR.

Стволови клетки от Еделвайс

Цветето е развило способността да оцелява при сурови климатични условия, включително големи температурни амплитуди и повишена ултравиолетова радиация. В неговите стволови клетки (наричани още “умни клетки”) се съдържа комбинация от вещества, която го прави издръжливо при неблагоприятните влияния на околната среда и подпомага регенерирането му. Попадайки в кожата ни, те започват да й “придават” своите свойства и сили.Регенерацията се подобрява, кожата става по-устойчива на вредни външни влияния, придобива блясък и сияние. И не на последно място – стволовите клетки от Еделвайс са една от малкото съставки, които действително забавят колагеназата (разпадането на колагена).

БИО Розова вода

Съдържа антиоксиданти и витамини, които забавят стареенето и същевременно тонизират и подхранват кожата. Има антибактериални и успокояващи свойства. Подобрява кръвообращението и клетъчното хранене, изравнява тена, поддържа водния баланс и придава на кожата изключителна мекота.

Витамин С

Много ценен за кожата заради способността си да неутрализира свободните радикали (които са едни от основните “виновници” за стареенето й). Катализира процесите при синтеза на колаген, а това помага на кожата да бъде по-еластична и да изглежда млада за много по-дълго време. Безспорни са качествата му за озаряване и освежаване на тена. Особено добре въздейства и срещу подпухване, хиперпигментация и възпаления.

серум за лице гала

СЪСТАВ: 

Състав Комедогенен индекс
Безопасност
Aqua 1
Glycerin 0 2
Rosa damascena 1
Hydroxypropyl Cyclodextrin 1
Leontopodium Alpinum Meristem Cell Culture 1
Xanthan Gum 1
Albizia Julibrissin Bark Extract 1
Darutoside 1
Carbomer 0 1
Sodium Hydroxide 3
Phenethyl alcohol 1
Caprylyl Glycol 1
Collagen amino acids 1
Sodium Hyaluronate 0 1
Ascorbic Acid 0 1
EDTA 2

Напълно изчистен и “зелен”.

серум за лице галаВпечатления:

 • Опаковка: Качествена стъклена опаковка от матово стъкло с удобна помпа-дозатор
 • Аромат: лек флорален аромат – би трябвало да е на розова вода, но на мен ми мирише на момина сълза
 • Консистенция: лека, гелообразна консистенция – ако и преди сте използвали чиста хиалуронова киселина, силно прилича на нея
 • Усещане върху кожата: попива бързо без да оставя мазен филм или опъване. В повечето случаи използвах самостоятелно, без допълнителен крем.
 • Ефект върху кожата: успокояващ и освежаващ – лицето изглежда по-отпочинало. Като ефект ми напомня Matricium на Bioderma. Аз, лично, обаче не бих  могла да спекулирам за анти-ейдж или противобръчковия ефект, защото нямам много и дълбоки бръчки, а и защото приемам и колаген вътрешно, макар и не редовно.

Каква е разликата между двата варианта Серум за лице Гала?

За мен е огромна. Серумът за чувствителна кожа е с намалена концентрация на активните вещества за да се намали и шансът за алергична реакция, както и да направи серума подходящ за много млада кожа. Но при мен, жена на 34 години, серумът за чувствителна кожа не дава абсолютно никакъв ефект. Това е и причината да не съм довършила опаковката. По народному – “с него и без него”.

Цена: 119лв за стандартния серум /82.60лв за серума за чувствителна кожа

Това е, може би, най-обсъжданият аспект на серума за лице на Гала – цената. И истината е, че продуктът не е масово достъпен за средностатистическия потребител. Но другата страна на същата монета е, че когато се влагат скъпи съставки, това неизменно се отразява и на цената на крайния продукт. 

Още от AGLEU: