Продукти

Какво е “интимен филър” и кога се прилага

Докато бях на практически семинар на Neauvia Organic в ролята ми на модел на филъри за нос (върху мен показваха на останалите лекари как се прави процедурата), се събра една групичка от дами, които обсъждаха нещо тихичко. Оказа се интимен филър, особено подходящ за раждали жени, но не само, и днес искам да споделя повече за тези от Вас, които може да се интересуват или да чуват за първи път.  *

Текстът на този пост е предоставен от Neauvia Organic и има чисто информативни цели. За повече детайли, можете да се свържете с акушер-гинеколог, който извършва такива процедури и който да отговори на въпросите Ви.

Какво е интимен филър?

Интимните филъри са различни от тези, използвани за лице и  са специално разработени за цеите на:

  • Подобряване на интимното здраве на жената;
  • Възстановяване на загубените с времето обеми (липодистрофия) – менопауза, загуба на телесно тегло;
  • Възвръщане на самочувствието;
  • Допълнителна стимуация за изпитване на по-голямо удоволствие.

При жените, както на много други части от тялото, така и  на големите срамни устни се появяват следи от стареене – като отпуснатост на кожата или загуба на обем. Промените в тази зона могат да се се влошат след раждане или менопауза, което води до козметични и функционални проблеми за жената.

Имате ли нужда от корекция? Отговорете на следните въпроси:

  1. Имате ли сухота в областта на вагината?
  2. Болезненият секс пречи ли на връзката Ви?
  3. Влияе ли на самочувствието Ви начинът, по който изглежда вагината Ви?
  4. Имате ли болезнени белези след епизиотомия от раждането?
  5. Намирате ли малките си срамни устни за твърде изразени?
  6. Бихте ли искали G-точката Ви да е по-изразена, за да изпитвате по-голямо удоволствие?

Ако на един или повече от тези въпроси отговорът Ви е “да“, тогава шансовете инжектиране на интимен филър да е подходящота процедура за Вас са огромни.

Поради намаляващите нива на естроген по време и след менопаузата, понякога кожата на интимните части на жената променя цвета и еластичността си. Нерядко тези промени карат жените да се срамуват от телата си, а за много от тях, наличието на несъвършени срамни устни е смущаващо, особено когато имат нов партньор. Това може да доведе до липса на самочувствие и до загуба на желание за сексуални контакти.

С остаряването, видът на вагините преминава през хормонални промени. В зоната около вагината може да се образуват бръчки, а понякога може да се развие хронично дразнене, което води до истински дискомфорт по време на полов акт, упражнения (например колоездене, спининг, конна езда) и носене на тесни дрехи. То може да причини повтарящи се уринални инфекции и общ дискомфорт.

Когато жените са млади, вагиналната тъкан е влажна и плътна, но когато достигнат до  менопауза с намаляващи нива на естроген, вагиналната тъкан изтънява. Тези промени, свързани с възрастта, допринасят за очевидната дехидратация, загуба на плътност и еластичност на тъканите.

Как действа вагиналното подмладяване?

Интимен филър може да се използва за подмладяване на големите срамни устни или прикриване на малките срамни устни за по-симетричен външен вид. Често срещан проблем при жените, са твърде изразените малки срамни устни, особено когато предизвикват дискомфорт. Едно от решенията е лабиопластика (хирургична процедура, съпроводена с евентуални рискове), но този проблем може да бъде разрешен и с далеч по-щадяща процедура. Инжектирането на чиста хиалуронова киселина в големите срамни устни (лабии) спомага за тяхната защитна функция, а именно да предпазват малките срамни устни от търкане или нараняване. В резултат, на което малките срамни устни се „затварят“ и освен естетическия и младежки вид, който вагината придобива, водят до значително подобрение в усещането и комфорта по време на полов акт.

Намаляването на естрогена може да допринесе за стареенето в деликатната област на вагината. След раждането и около менопаузата често се забелязва този проблем. Когато сексът е болезнен, жените са склонни да го избягват, което на свой ред може да предизвика проблеми в отношенията с партньора. Ако секусалното преживяване е приятно, по-вероятно е да се повтаря по-често. Вагиналното подмладяване е добра алтернатива за дамите, които не искат да приемат хормонална терапия, но страдат от симптомите на менопаузата.

Интимен филър може да се постави и във влагалището, за да се подобри хидратацията в тъканта, а за тези, които искат, може да подобри усещането за G-точката! Набръчканата и отпусната кожа може да бъде променена чрез две възможности – чрез инжектиране на собствена мазнина или с революционния метод за подмладяване  – използване на интимен дермален филър.

Какво представлява серията филъри Intense Rose на Neauvia?

Марката Neauvia предлага органични филъри, които са много близо до естествените процеси. Серията Intense Rose е деликатна и чиста. Подходяща е за корекция на меки тъкани, уплътняване на тъкънта, корекция на липодистрофията. Характеризира се с най-високото количество хиалуронова киселина – 28 mg /ml – и голяма еластичност на хидрогела, за да се гарантира 100% удовлетворение за пациента. Intense Rose е широко използван за отстраняване на дискомфорта и за подобряване на външния вид на областта около влагалището.

Хиалуроновата киселина – която вече се използва в много филъри за лице – има свойствата на  гъба и може да подобри възможностите за задържане на вода във вулва-вагиналната област. Добавянето на манитол – антиоксидант – предпазва от разпадането на гела от свободните радикали и запазва хидратиращия ефект, както и по-дългото действие на филъра. Това помага да се рехидратира областта, за да се запази еластичността, плътността и правилното функциониране на женските генитални тъкани. Също така помага да се намали всякакво подуване, което може да възникне след инжектиране.

Как се извършва процедурата?

Процедурата отнема не повече от 20 минути, а резултатите могат да са с продължителност между 12 и 24 месеца.

Болезнена ли е процедурата?

Процедурата за уголемяване на G-точката, започва с дезинфекциране на зоната и след това се прилага локален анестетик. Не е болезнено и не води до трайно усещане за дискомфорт след инжектиране.

За подмладяване на външните срамни устни, се използва анестетичен гел. Продуктът се инжектира с помощта на канюла в тъканта, което прави процедурата безопасна. Не се препоръчва сексуален контакт 7 дни след процедурата, за да се намали вероятността от инфекция.

След инжектиране на интимен филър, дамите могат да си тръгнат веднага и да се върнат към нормалните си задължения, точно както след рутинно посещение при гинеколог.

Надявам се информацията Ви е полезна.

Поздрави,

Зорница

*Постът и видеото не са спонсорирани. Процедура за разкъсване на сраствания от епизиотомия ми е предоставена безплатно в ролята ми на модел при обучение.