Продукти, Ревюта

Натурален дезодорант за чувствителна кожа Schmidt’s Naturals

“Имаме козунак?” ме попита един ден съпруга ми. “Не, нямаме козунак”, отговорих аз. “Но ми мирише на козунак!” продължи той. “Ела до мен, усилва ли се?” “Да, ТИ миришеш на козунак!”. Още ми е смешно как всеки от хората, които коментират аромата на здравец в дезодорант за чувствителна кожа Schmidt’s Naturals бива оприличен на нещо различно, но никога досега на това, което е.

Много пъти съм разказвала за най-ефективния домашен (и напълно безопасен) дезодорант против изпотяване, който съм използвала:

 

Спира напълно миризмата, но не и изпотяването, абсолютно безопасен е освен за самите Вас (в тъканите на тумори на гърдата са намирани частици алуминий), но и за плода или бебето – по време на бременност и кърмене.

С  течение на времето и продължителната употреба, обаче, кожата ми стана чувствителна и реактивна към сода бикарбонат, за което Ви разказах във видео и започна търсенето на нова алтернатива (отново без алуминий), която да е достатъчно ефективна, но и да мирише добре.

Изпробвах сигурно десетки варианти, някои от тях показани тук, но ефектът им е повече от незадоволителен.

Първият ми опит с дезодорант на Schmidt’s Naturals беше във варианта им с лавандула и градински чай, който никак не ми допадна.

Когато веднъж се видяхме с Мариета и усетих различен и много приятен аромат, веднага попитах какво е. Тя с ентусиазъм ми разказа как в Холандия е намерила новия вариант за чувствителна кожа, който е без сода бикарбонат, дори ми го показа, и следващата ми цел за натурален дезодорант беше набелязана.

Поръчах го от iherb, но се предлагат и в България.

Натурален дезодорант за чувствителна кожа Schmidt’s Naturals

  • Опаковката е пластмасова, като продуктът е под формата на стик (92грама).
  • Консистенцията е гъста и кремообразна, малко по-различна от обикновен стик против изпотяване. Нанася се лесно и обилно и ако не отстраните след няколко секунди излишъка, оставя бели следи по дрехите. 

дезодорант за чувствителна кожа Schmidt's Naturals

  • Ароматът е точно на здравец и разделя мненията наполовина – някои го смятат за прекрасен, на други не е толкова любим. Аз съм от първите – именно ароматът грабна вниманието ми в първата ни среща.
  • Ефектът против изпотяване, но и миризма зависи силно от това през кой сезон използвате продукта. За лятото го смятам за неподходящ – не предпазва ефикасно, нито дълго. Но за есента и зимата ми е любим.

дезодорант за чувствителна кожа Schmidt's Naturals

Съставът е абсолютно изчистен и безопасен, а содата бикарбонат е заменена с магнезиев хидроксид.

Съставка Безопасност
Magnesium hydroxide 1
Cocos Nucifera Oil 1
Maranta arundinacea 1
Butyrospermum Parkii 1
Caprylic/Capric Triglyceride 1
Simmondsia Chinensis Seed Oil 1
Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax 1
Pelargonium graveolens 1
Tocopherol (vitamin E) 1

Можете да закупите в здравословни магазини, от iherb (19-20лв без доставка) или на различни места онлайн в България (около 27лв).

[P_REVIEW]
Още ревюта на различни продукти можете да прочетете ТУК.

Надявам се информацията да Ви е полезна.

 

Поздрави и усмивки,