Организация

По-бърз телефон в няколко стъпки (и инструкции за Android 5.1)

Това са нещата, които правя за по-бърз телефон, работата ми с него по-лесна и организирана, а ежедневието ми (малко) по-спокойно.

 

1. Спирам всички известия и нотификации от приложения и оставям само тези, които е важно да получа веднага.

Средностатистическия човек в днешно време получава 7-12 нотификации всеки час или това е откъсване на вниманието на всеки 5 минути – нищо чудно, че имаме проблеми със съсредоточаването и дълбочината на мисълта.

За целта влизам в Настройки Център за известяване Управление на известията за приложения  

(натиснете изображенията за увеличение)

по-бърз телефон по-бърз телефон

Влизате в самото приложение и можете да изберете от различните опции

Могат да бъдат напълно изключени, включени всички или вариант или комбинация от известия, който ми е удобен.

по-бърз телефон по-бърз телефон

2. Свалям и архивирам всички снимки от телефона си. 

По този начин не само освобождавам паметта и осигурявам оптимална скорост на работа (по-бърз телефон), но и “застраховам” ценни кадри от изгубване заради повреда или неволно разделяне с телефона.

За повечето телефони с операционна система Android 5.1 е изключително лесно – просто свързвате телефона си с USB кабел към компютъра или лаптопа и автоматично изскача прозорец за сваляне на данни, като можете да му зададете в коя папка бихте искали да свали информацията и дали тя да бъде изтрита след това от телефона.

по-бърз телефон по-бърз телефон по-бърз телефон

3. Изтривам приложения, които не използвам, защото само заемат място в паметта на телефона. Ако ми потрябват, винаги мога да ги изтегля отново.

За да го направите най-бързо в Android (5.1) натиснете продължително иконата на приложението, докато в горната част се появи кошче за боклук  и придърпайте приложението в кошчето. Готово.

За по-стари версии на Android по този начин изтривате само иконата, но не деинсталирате. Деинсталирането става от настройките.

4. Подреждам сходни приложения в папки. Не обичам да прелиствам 4-5 страници, докато стигна до приложението, което търся.

Имам само две страници на телефона си (натиснете за увеличение) –  втората изглежда така, а следващите две снимки са какво има в една папка (може да е малка – само с две приложения или голяма – с 9-10 и повече).

по-бърз телефон по-бърз телефон по-бърз телефон

5. Изчиствам кешираните данни за да може телефонът ми да бъде по-бърз и да не замръзва и “забива”.

Настройки  Вътрешна памет  Кеширани данни

по-бърз телефон по-бърз телефон кеш Android 5.1

 

Това са нещата или стъпките, които редовно следвам за да имам по-бърз телефон, който е улеснение, а не затруднение в ежедневието ми.

 

Надявам се инфомацията да Ви е полезна.

 

Поздрави,

Зорница