Красота, Трикове

Най-добрата четка за очна линия

След всички тестове на очни линии, някои завършили с пълно фиаско, стигнах до извода, че най-добрите за моите очи са гел-очните линии (и по-специално тази на Л’ореал и на Мейбълин).

И двете имат в комплектите си четки, като тази на Л’ореал е по-добре направена и, като цяло, ми се струва по-прецизна. Ето я:

Върви в комплект с капаче, което да предпазва влакънцата от изкривяване и разрошване, както и я пази чиста.

Поглед отпред:

Отстрани:

За съжаление, обаче, този размер дори не се доближава до представите ми за прецизност.

Трябва ми наистина тънка и универсална четка, която да може да прави както тънки, така и по-дебели линии и най-добрата четка, на която съм попадала до  момента е

обикновена плоска четка за художници, размер 0. 

В случая марката е Gold lime Crea-time за около 2-3лв от книжарница Слънчоглед, но Вие можете да намерите друга марка от най-близкия си магазин за художествени материали.

Нека да я сравня с четката на Л’ореал за да видите разликите:

Поглед отпред:

Поглед отстрани:

 

Ясно се вижда, че четката, която имам е близо три пъти по-тънка от тази на Л’ореал, както на ширина, така и на дебелина.

Прецизна, подходяща за всякакви случаи лесна за почистване, не се скубе.

Това, което аз правя е да дезинфекцирам четката като я напръскам с 95% спирт, изчаквам няколко секунди да се изпари спиртът и после “загребвам” малко количество гел-очна линия от бурканчето (цялото упражнение е за да не замърсявам цялото количество очна линия с бактерии). Използвам дезинфекцираната си ръка за палитра.

Възможно е да Ви се струва твърде много усилия, но за човек, който носи ечемик повече от 8 месеца, това е най-малкото, което мога да направя за да съм сигурна, че няма неволно да инфектирам очите си при гримиране.

 

Ако сте начинаещите в нанасянето на очна линия, или пък си търсите качествена, но достъпна четка, силно Ви препоръчвам да разгледате близките добре заредени книжарници и/или магазини за художници.

 

Поздрави и усмивки,

Зорница