Красота, Процедури

Ламиниране на мигли – процес и резултати

Обичам да опитвам различни вкусове, преживявания, но и козметични процедури. След пауза от 5+ години, в които две бременности и общо близо 4 години кърмене, отново се завръщам към изпробването на разкрасителни, естетични и всякакви “момичешки занимания”, като сега беше на ред ламиниране на мигли.

“Човек трябва да опита от всичко, а после да забрави за някои неща завинаги.”

Така и аз, търся това, което ми пасва и от решаващо значение дали ще се подложа на процедура са няколко фактора:


1. Обратимо ли е?

Важно ми е да мога да се върна в изходна позиция, ако не харесам резултатите. Да, пробвах и ще пробвам филъри за лице (в носа и между веждите споделям опита си тук:)


но не бих си направила (за момента) пластична операция.

Имам перманентен грим на вежди, който, когато избелее още ще премахна напълно с лазер и ще тествам микроблейдинг:

Била съм червенокоса, руса и черна в различни периоди (последно преди 10-тина години), с кутия боя за коса отново се връщам към естествения си цвят.

2. Изисква ли поддръжка и ангажимент?

Дори много да харесвам определен ефект, ако за да го запазя е необходимо да отделям няколко часа седмично, за съжаление няма да продължа дълго (или изобщо да започна). За момента такъв ангажимент би ми бил миглопластика (мигли косъм по косъм), които трябва да се поддържат на няколко седмици, а и да се внимава с тях (не трябва да спите по очи, да търкате или дърпате миглите си, да използвате определени лосиони за сваляне на грим на маслена основа и т.н.)

3. Харесва ли ми ефектът върху другите?

Преди да се реша на каквото и да било, с месеци проучвам самата процедура, ефект/резултати, възможни странични реакции и преценявам дали си заслужава усилието.

4. Има ли около мен специалист?

Колкото и да харесвам нещо, ако трябва да пътувам в друг град за да си направя процедурата, защото във Варна няма достатъчно добър професионалист, най-вероятно ще пропусна.

И така, стигаме до

Ламиниране на мигли

От няколко месеца разглеждам в Инстаграм как се прави процедурата и какъв е крайният ефект, чета мнения, търся на кого да се доверя (по препоръка).

С мен се свърза SuN Beauty и ми предложи да тествам процедурата*, а после да споделя искреното си мнение (това е и условието, което имам преди да се съглася да си партнирам с някого – задължително да споделя личното си и неповлияно мнение и впечатления).

Веси ми изпрати ми снимки на своя работа, разказа ми за това, че работи с най-качествената и бърза lash-система и се уговорихме да се срещнем след няколко дни.

За кого е подходящо трайното извиване на мигли

  • За дами, които предпочитат естествен ефект – С извиването и боядисването можете да пропускате спиралата със седмици наред.
  • За тези, които харесват миглите си извити, но самият косъм не държи извивка.
  • Ако харесвате дългите мигли, но нямате време или възможност за поддръжка на миглопластика.
  • За увредени или къси мигли, тъй като кератинът и съставките укрепват косъма и го заздравяват.

Салонът

Специалистът

Веси е много мило и внимателно момиче. Посрещна ме с усмивка и побърза да ми покаже препаратите, с които ще извие миглите ми, с гордост, че работи само с най-доброто.

Току-що беше извила и собствените си мигли и можех да видя реалния резултат (апропо- стоят й страхотно). Обясни ми, че цената на процедурата (варират в широки граници) зависи от това какви материали се използват (например ролки или еднократни подложки за извиване, както и от самите препарати – дали са лицензирани или китайско производство без гаранции за качество).

Процесът

Тъй като идвах направо от офиса, в обедната почивка, бях със спирала за мигли, която тя изключително старателно свали, за да не компрометира действието на ламиниращите съставки.

Обсъдихме как предпочитам миглите си за да изберем размер на еднократната силиконова подложка, която се използва за извиване (три размера), както и посоката, в която харесвам миглите си – дали като ветрило, нагоре или “котешки” – съсредоточени във външната част, защото веднъж “подредени” по време на процеса, миглите ще останат така, докато не бъдат заменени от нови.

Спряхме се на среден размер, тъй като миглите ми са дълги, но по-скоро прави, а аз търся видима извивка (най-малкият размер дава най-голяма извивка, но е по-подходящ за къси до средно-дълги мигли).

Първо Веси залепи предпазни подложки на долните ми мигли за да не бъдат повлияни и те от продукта и с помощта на лепило на водна основа закрепи миглите ми върху силиконовите пособия  за извиване и ги подреди в желаната форма.

Нанесе първия от двата разтвора. До себе си тя държи телефон, защото процедурата се засича до секунда.  (Тя работи за време, а аз, със затворени очи се опитвам да снимам. 🙂 ) Предупреди ме, че може да мирише на къдрин, но ароматът беше съвсем лек и ненатрапчив.

След като минаха минутите за първия разтвор, нанесе втори. (Ако трябва да го обясним много, много простичко, бихме нарекли първия “извиващ”, а втория “фиксиращ”.)

Времето и за втория препарат изтече и Веси ги свали много деликатно с клечка за уши, напоена с вода.

Ред е за боядисването на мигли (не е задължително, но моите връхчета са безцветни, затова исках и тази процедура). Боята за мигли мирише много приятно 🙂

Веси внимателно почисти миглите ми и след общо 45минути от началото, бях напълно готова.

Ето го и крайния резултат на ламиниране + боядисване (без спирала).

След процедурата

24 часа не бива да мокря миглите си, както и да използвам грим.

Усещане

Самото нанасяне в салона беше спокойно и релаксиращо.

Аз имам изключително чувствителни очи, за което съм разказвала нееднократно. Няколко часа след процедурата очите ми леко пареха и веднага писах на Веси, а тя сподели, че за първи път й се случва нещо подобно. Посъветва ме да използвам клечка за уши, напоена с вода за да почистя евентуално останали малки частички от лепилото (без да мокря миглите) и това беше достатъчно за да премахне лекия дискомфорт.

Резултат

  • Трябва да призная, че ми трябваха няколко дни напълно да оценя ефекта, защото аз съм човек, винаги търсещ обем и драма от спиралите, които използвам.
  • 24 или дори 48 часа след процедурата, минавайки покрай огледалото без грам грим спирах да се загледам в миглите си, определено изглеждат различно и то в най-хубав смисъл.
  • Със спирала изглеждат сякаш съм сложила мигли косъм по косъм във възможно най-естествения им вариант.

Странични ефекти

При мен няма нежелани такива. Нямам никакво подуване, зачервявания, силно сълзене или каквито и да били отклонения от нормата.

Цена

Цената на услугата в салона, който посетих е 90лв, като можете да използвате ТОЗИ талон за 10% намаление – просто го изтеглете или покажете на телефона си за да получите отстъпката.

Бих ли си направила отново

  • ДА, бих повторила процедурата, защото ефектът на отваряне и подчертаване на очите дори и без грим ми харесва.
  • Дали бих поддържала “гръб до гръб”, т.е. на всеки няколко седмици – по-скоро не.     

*Процедурата ми е предоставена безплатно, без ангажимент за положително ревю.

 

Още от AGLEU: