За живота

По улиците на есенна Варна | #TheStreetIsYours

Обичам есента – топла, цветна, златна. За кампанията си #TheStreetIsYours Deichmann ме поканиха на разходка из Варна такава, каквато е любима в моите очи, със стил, който да показва самата мен.  

Морската градина и Пантеона

Със съпруга ми винаги сме имали традиция на дълги разходки – без значение от времето и сезона, всеки ден по около пет километра. Прибираме се от работа, хапваме заедно и излизаме за да разтоварим, да превключим на семейна вълна, да си разкажем един на друг как е минал денят ни, да кроим планове и да помечтаем.

За нас, както за норвежците, “няма лошо време, само лоша екипировка”. Бременна след термин или вече носеща зимното ни бебе в раница под огромно яке и завити с шалове, разходката си е разходка.

И през топлите, но и мрачните дни обичам да нося светли цветове, които ме карат да се чувствам по-леко, и които комбинирам с някакви цветни акценти за настроение.

  

За есенна разходка избирам дълго пухено яке в екрю, тъмни прилепнали дънки и боти в бордо на платформа, които комбинирам с шал в същата тоналност.

Говорейки за платформа – опитът ме научи, че тя трябва да задължителен елемент от обувките ми за да бъдат краката ми топли през зимата; а тези, макар и с ток са удивително удобни за носене.

Край плажа

Като хора, работили дълги години “по комплексите” с Гена любим български филм ни е “Оркестър без име” и когато стане хладно и плажовете опустеят, в умовете ни се зазвучава “Оставаме, оставаме, и нищо, че е есен”…

Хемингуей казва, че “всичко, което е далеч от море е провинция” и ние също имаме една особена връзка с морето – става ни още по-любимо, когато е само наше. Много пъти сме си говорили дали бихме се преместили да живеем в друг град, но сме единодушни, че морето ще ни липсва. Дори да не сме всеки ден до него, ни стига мисълта, че е там, на една разходка разстояние.

Тишината, шумът на вълните – от тийнейджърка идвам на плажа за да чуя себе си. Не само момчетата, и момичетата говорят с морето “на някакъв странен език”. Пристрастяващо усещане е да тичаш рано сутрин край морето, когато мирише на онзи особен дъх на влага и водорасли (по-известен като полезни “йодни пари”),а на мен любими са ми изгревите. Вълшебно е как светът е различен на зазоряване – хората се поздравяват, усмихват се и сякаш сте стари познати, защото споделяте това усещане рано сутрин. Интересно как няколко часа по-късно магията сякаш изчезва за да се появи отново на следващото утро, там, по тъмно, за рибари, тичащи, велосипедисти, фотографи и всички, които търсят тишината и мира на началото на деня.  

Край есенния бряг избирам тъмно син тренчкот, като вълните на Черно море, който да ме пази от вятъра, светлият елемент този път е панталонът, а обувките са симпатични лоуфъри тип “Oxford shoes”.

До Операта

Симфоничен концерт, това е още едно от нещата, които ми помагат да изключа за кратко вечно работещия си ум (говорете ми за living-in-the-now концепцията, която Eckhart Tolle от няколко години с променлив успех се опитва да ми помогне да усвоя).

Когато свърши прекрасното музикално Варненско лято, време е да се насочим към Операта. Но дори отвъд културните събития, това е любима дестинация на (всички) гости и жители на града. Децата ни обичат фонтаните и обширното пространство за тичане, декорирано с красиви растения, а моето любимо време за разходка (там и навсякъде из Варна) е неделя сутрин – по улиците няма никого и сякаш градът е само наш – на разхождащите се и на гларусите.  

Стилът ми винаги е бил класика, женственост и минимализъм. Обичам семплите дрехи, които могат да бъдат съчетавани помежду си и които “нямат възраст” и продължават да бъдат актуални, независимо от модата.

За градска разходка съм подбрала ярка рокля, вдъхновена от цвета на една от емблематичните сгради за града, а сакото и ботушите са в дискретно тъмно синьо, което отново да напомня за морските ни ширини.  

Това са три любими дестинации през моите очи от града със собствен характер, различен през сезоните. Да се преместим другаде ли? Благодаря, но оставаме.

Ако и Вие сте на вълна есен, макар и не във Варна, можете да се възползвате от код за 10% намаление за онлайн поръчки от сайта на Deichmann, валиден до 15 ноември. Въведете в полето в количката AGLEUMAMA10 .

 

Поздрави и топли есенни усмивки,

Зорница